Aantal reviews 84

Hoe zijn uw ervaringen met Zilveren Kruis?

Geef hier een cijfer

Zilveren Kruis Bellen?

Heeft u een vraag aan Zilveren Kruis, bijvoorbeeld over uw premie en bent u hiervoor op zoek naar het telefoonnummer? Zoek dan niet verder! Op onze website vindt u meteen het juiste klantenservice telefoonnummer. Daarnaast vindt u ook het telefonisch keuzemenu om sneller in contact te komen met de juiste medewerker. Bovendien vindt u ook andere contactgegevens zoals e-mail en social media. Wij maken het u gemakkelijk om in contact te komen met Zilveren Kruis, zodat u snel en efficiënt geholpen kunt worden.

icon-tel-clock Telefonische openingstijden
 • Maandag

  08.00 - 20.00 uur

 • Dinsdag

  08.00 - 20.00 uur

 • Woensdag

  08.00 - 20.00 uur

 • Donderdag

  08.00 - 20.00 uur

 • Vrijdag

  08.00 - 20.00 uur

 • Zaterdag

  09.00 - 13.00 uur

Waarom Zilveren Kruis bellen?

 1. Sneller antwoord op al uw zorgvragen
 2. Voor het aanvragen van een betalingsregeling
 3. Voor vragen over een ingediende declaratie
 4. Voor vragen over het  declaratie-overzicht
 5. Voor vragen over wat precies vergoed wordt
 6. Voor het gespreid betalen van het eigen risico
 7. Voor vragen over kortingen
 8. Voor Mijn Zilveren Kruis

Contactdetails

 1. Zilveren Kruis telefoonnummer

 2. www.zilverenkruis.nl

Snel door het telefonisch Keuzemenu

"Welkom bij Zilveren Kruis. For English press 9. Anders blijft u aan de lijn. Let op! Belt u voor u zelf toets 1, belt u om zaken voor iemand anders te regelen toets bijvoorbeeld voor uw kind of partner, toets 2."

Vervolg: "Om u gegevens er direct bij te halen stellen wij een aantal vragen. Spreekt u de antwoorden alstublieft in. Spreek alstublieft de vier cijfers van uw postcode in. En wat is uw huisnummer zonder toevoeging? En tenslotte, wat is uw geboortedatum. Bedankt. We gaan verder met het keuzemenu.'

 • Toets 1

  Wilt u precies weten wat wel of niet wordt vergoed of krijgt u geld van ons terug?

  "In orde, blijft u aan de lijn. We gaan u doorverbinden met een van onze medewerkers. Wij verwerken uw gegevens met grote zorgvuldigheid. Als u precies wilt weten wat dit inhoud, verwijzen wij u graag naar onze privacy statement in onze polisvoorwaarde op onze webiste. Om kwaliteits- en service redenen kunnen gesprekken worden opgenomen."

 • Toets 2

  Moet u nog geld betalen? Toets 2

  • 1

   Gaat het over een declaratie of uw declaratieoverzicht?

  • 2

   Wilt u een betalingsregeling aanvragen?

  • 3

   Voor overige vragen toets 3

 • Toets 3

  voor alle andere zaken

  • 1

   Wilt u een betalingsregeling aanvragen

  • 2

   Voor alle andere vragen

Hoe het werkt?

Gebruik de toetsen van uw telefoon…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 * 0 #

Aantal reviews 84

Hoe zijn uw ervaringen met Zilveren Kruis?

Geef hier een cijfer

Meer info over de Klantenservice

Wilt u iets regelen? Of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met Zilveren Kruis klantenservice. Ook als u wilt weten weten waar u voor uw zorg het beste heen kunt gaan, neemt u het beste telefonisch contact op. Belt u voor iemand anders, zonder dat u daarvoor gemachtigd bent, dan kan de Zorgverzekeraar vanwege de wet bescherming persoonsgegevens u beperkt helpen en geen specifieke informatie geven. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Zorgverzekeraar. Hierop vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen. Hieronder alle contactmogelijkheden op een rijtje.

Telefoon: 071-7510052. Via een een lokaal nummer is de klantenservice makkelijk en snel bereikbaar. U betaalt hiervoor uw  gebruikelijke belkosten. De maximale wachttijd bedraagt 5 minuten. In hele drukke periodes is het mogelijk om uw Telefoonnummer achter te laten. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Declaraties stuurt u naar: Zilveren Kruis, Afdeling Declaratieservice, Postbus 70001, 3000 KB Rotterdam Uw zorgkosten factuur makkelijk online declareren:

Vragen mailen is niet meer mogelijk. De ervaring heeft geleerd dat langs deze weg klanten niet in 1 keer geholpen kunnen worden.

Whatsapp: Niet geschikt voor pakketaanpassingen en financiële- en medische vragen.

Zilveren Kruis Veranderingen 2023

Misschien wilt u contact met het Zilveren Kruis opnemen met vragen over de wettelijke veranderingen in de basisverzekering voor 2023. Deze zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk. De telefonisten van Zilveren Kruis helpen u graag met het beantwoorden van vragen over de veranderingen en wat dat voor u betekent. Bel hiervoor tijdens de telefonische openingstijden. Deze zijn te vinden op deze pagina.

Waarom bellen met de klantenservice?

Als u kiest voor Zilveren Kruis als uw zorgverzekeraar, wilt u natuurlijk zeker weten dat u de juiste keuze heeft gemaakt. U wilt weten dat uw verzekering aansluit bij uw wensen en dat u er op kunt vertrouwen dat u de juiste zorg krijgt wanneer u dat nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u de klantenservice van Zilveren Kruis kunt bereiken wanneer u vragen heeft of problemen ondervindt.

De klantenservice van Zilveren Kruis is er voor u wanneer u vragen heeft over uw verzekering, bijvoorbeeld over uw verzekeringsvoorwaarden, declaraties of vergoedingen. Maar ook als u problemen ondervindt bij het afsluiten van een verzekering of bij het maken van een afspraak bij een zorgverlener, kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Daarnaast kunt u ook bij de klantenservice terecht als u vragen heeft over het online declareren of de status van uw declaratie. Ook voor vragen over de vergoeding van uw zorgkosten kunt u bij de klantenservice terecht.

Klanten nemen vaak contact op met de klantenservice van Zilveren Kruis voor informatie over hun verzekeringspolis, hoe ze een vergoeding kunnen aanvragen of hoe ze een wijziging in hun polis kunnen doorvoeren. Ook vragen klanten vaak om hulp bij het kiezen van een zorgverlener of het veranderen van hun huidige zorgverlener. Klanten bellen ook vaak met vragen over facturen of betalingen. Zilveren Kruis biedt een goede klantenservice om al deze vragen te beantwoorden en om te helpen bij eventuele problemen of opmerkingen.

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is een zorgverzekeringsmaatschappij met haar hoofdkantoor in Leiden. In 1949 werd het in Woerden opgericht vanuit de behoefte aan een zorgverzekering voor Nederlanders met een inkomen dat boven de inkomensgrens van de ziekenfondsen uitkwam. Verdiende je meer dan 30.000 gulden per jaar, dan moest je zelf voor de zorgkosten opdraaien. Vooral ouderen en mensen met een chronische aandoening konden dit niet betalen en dus bracht Het Zilveren Kruis uitkomst. Goede zorg met een betaalbare premie is het belangrijkste uitgangspunt. In 2006 kregen we overigens een nieuw zorgstelsel: de ziekenfondswet werd toen vervangen door de ‘Zorgverzekeringswet (Zvw)’. Het ziekenfonds en de particuliere ziektekostenverzekeringen zijn komen te vervallen en daarvoor is de basisverzekering en de aanvullende verzekering in de plaats gekomen. Zilveren Kruis is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland en werkt samen met meerdere kleine maatschappijen onder de naam Achmea groep. In 2019 werd het zeventigjarige jubileum gevierd.

Makkelijk bellen met en andere Zorgverzekeraar?

Bezoek hiervoor deze overzichtspagina.

Reviews

Hoe zijn uw ervaringen met Zilveren Kruis klantenservice? Laat hier een review achter

Keuzemenu.info - Klantenservice telefoonnummers met keuzemenu
Gemiddelde beoordeling:  
 84 reviews
 by Behary

Bereik van klantenservice is 0

 by Behary

Klantenservice behoorlijk slecht

 by HS Wout

Ik ben wel tevreden met Zilveren Kruis klantenservice. Men heeft mijn telefoontje direkt beantwoord. Ergo!!! De medewerkster jufr. Iris heeft mij op een zeer professionele wijze geholpen met mijn verzoek. Zij heeft direkt alle relevante informatie opgezocht en met veel toewijding mijn probleem binnen een paar minuten opgelost, zoals het haar betaamt.

Van mij krijgt ze een 10+ een griffel voor haar bekwaamheid.

U wordt van harte bedankt Jufr. Iris en Zilveren Kruis.

 by vdV

een uur lang 071-7510051 gebeld. Steeds in gesprek! Je wordt er moedeloos van.....

 by Louise

Ik word altijd vriendelijk te woord gestaan en perfect geholpen. Wachttijd valt reuze mee. Kortom; ik ben een tevreden klant.

 by Nuran

Ik heb aanvullende verzekeren ik kreeg telefonisch informatie over fysio vergoeden ja gezegd maar daarna ik moest 11 behandeling zelf betalen daarom ik ben heel ontevreden

 by C

Super snel iemand aan de telefoon, vriendelijk te woord gestaan en geholpen met de antwoorden.

 by C

Super snel iemand aan de telefoon, vriendelijk te woord gestaan en geholpen met de antwoorden.

 by Kreuk.

Altijd, vriendelijk personeel. En de wachttijden voor de telefoon vallen ook best mee.

 by Zilveren Kruis Klant

Dank keuzemenu en dank aan de vriendelijke medewerkster van Zilveren Kruis. Mijn vraag is helder en duidelijk beantwoord.

 by Ingrid v.der Krogt

Heb helemaal geen probleem met Zilveren Kruis Achmea!!!!

Word altyd fantastisch te woord gestaan!!!

Dank daarvoor! !!

 by Jos

MIJN ANTIPATHIE NAAR ZORGVERZEKERAARS WORDT STEEDS GROTER. ZE ZWEMMEN IN HET GELD, VERDIENEN BAKKEN MET GELD, MAAR ALS JE WAT HEBT DAN ZIJN ZE ER NIET EN DAT GELD OOK ALS JE CONTACT MET ZE PROBEERT TE KRIJGEN.... D R A M A

 by Jan

Drama om contact te krijgen. Meerdere keren gebeld en na 5 a 10 minuten wordt ineens de verbinding verbroken.

Niet te bereiken via mail en dat in 2017

 by Dinna

Ik ben vorige week overgestapt naar een andere zorgverzekeraar.Woord niet geholpen en ze laten je alleen geld van je bank afschrijven en al jij iets moet vergoed krijgen uit medische situatie dan moet jij het alsnog uit je zakken geven.En betreft de wacht tijden heeft mijn echt 2x BTG moeten kopen om zo lang aan de lijn te wachten.Geen goede service!!!Ben er echt klaar mee, en dan nog een brief sturen van,jammer dat wij u als klant verliezen,ja....hadden jullie je werk maar goed gedaan dan verliezen jullie ook je klantjes niet toch?

 by Gerrit

Waardeloos, vanmiddag gebeld 25 minuten aan de lijn en nog steeds geen reactie. Nu vanavond zit ik 22 minuten aan de lijn en alle medewerkers in gesprek. Ik wilde overstappen maar ben er klaar mee en zoek verder. (Ze zijn nog geen 1ster waard)

 by raf

Ik belde klantenservice. Mijn simple vraag werd even uitgezocht en ik werd in de wacht gezet. Na 45 minuten heb ik opgehangen. Ze hebben al mijn gegevens (incluif mijn telefoonnummer), maar er zal daar niemand zijn die het fatsoen heeft om de klant (na deze omissie) zelf op te bellen met een antwoord. Zilverenkruis dit is waardeloos!

 by Judith

Ik had gelijk iemand aan de lijn! Degene heeft mij zeer goed geholpen en nam de tijd voor je. Super!

 by Grietje

Vrij snel een medewerker aan de lijn , goed en duidelijk geholpen ,mag ook eens gezegt worden.

 by Helma Weaver

Ik zou een 10 geven als de wachttijden niet zo lang waren maar de mensen aan de telefoon zijn over het algemeen fantastisch! Goede en juiste informatie. Ze zijn bereidt met je mee te denken. Zoeken dingen voor je op en ik werd met ongekende aandacht en liefde geholpen. Men leeft zelfs met je mee en is heel geduldig en bereidt te luisteren dat had ik de laatste drie dat ik met hulpverleners te maken kreeg nog nooit eerder mee gemaakt! Van mij krijgen die mensen een warme douche wat een heel zwembad!!! Natuurlijk zat er wel een uitzondering tussen dat was een coach maar verder eigen een tien met een griffel, behalve die wachttijden dan! Ik kreeg trouwens zelfs een bloemetje en kaartjes ven de medewerkers om mij een hart onder de riem te steken! Ik wist niet wat me overkwam, Hartverwarmend en het gaf me de moed om weer door te gaan en in deze moeilijke jaren waar iedereen om mij heen ernstig ziek werd ! Chapeau Zilveren Kruis medewerksters- en werkers! Dank jullie wel!

 by cjm

Een heidense klus om de klantenservice te bereiken. Na 58 minuten wachttijd probleem niet opgelost omdat een baliemedewerker niet door mag verbinden naar de debiteurenafdeling. Het gaat om een computergestuurde aanmaning van een wel betaalde rekening, Weliswaar 9 dagen te laat, maar dat ging maandelijks zo al jaren. Kortom een zeer ernstig probleem qua service en een situatie waarin de computer het gezond verstand en de menselijke oplossing hebben vernietigd. Arme wereld, waarin een mens wordt vermalen!! een rapportcijfer onwaardig. Hopelijk voelt de directie zich aangesproken.

 by re

Hoe is het mogelijk,zulke lange wachttijden,hier moet iets aan gedaan worden,zijn er zo weinig medewerkers? zoveel onduidelijk heden,klachten?

Lees dat het niet eens gelezen word door Zilverenkruis klantenservice,dus eigenlijk word dit probleem niet serieus genomen.

Het word tijd dat het programma Radar zich hier in gaat verdiepen! dus bij deze!!!!

 by Mw H de Gans

Telefonisch slecht bereikbaar,word iedere keer verwezen om later terug te bellen, als ik dat doet krijg ik weer hetzelfde antwoord. Zo blijf je aan de gang en het wekt veel irritaties op.Sommige mensen willen gewoon een persoon aan te telefoon en niet alles via de website.Zitten er wel mensen aan de balie? Of zijn deze ook bezuinigd???

Denk dat we eens naar Kassa moeten gaan met z'n allen!!!!

 by hoppenbrouwers

vele malen gebeld altijd bezet toon kan niemand bereiken stt

 by willem

Langlanglang wachten ramp.En dan gaat hij nog in gesprek ook.

 by max

tot 3 maal toe eindeloos in de wacht totdat de verbinding werd verbroken. Misschien toch wel iets om het telefoonteam uit te breiden als je klanten je niet kunnen bereiken?

Pagina 1 van 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Welke ervaringen heeft u met Zilveren Kruis klantenservice?

warning Let op! U bezoekt momenteel de website keuzemenu.info. Uw mening komt dan ook niet terecht bij Zilveren Kruis zelf. Hiervoor dient u rechtstreeks contact met Zilveren Kruis op te nemen.

 • Mijn reactie wordt geplaatst op deze website (keuzemenu.info)
 • Laat hier niet uw persoonlijke gegevens zoals, telefoonnummer, adres of emailadres achter
 • Mijn reactie wordt niet doorgestuurd naar Zilveren Kruis klantenservice en wordt ook niet gelezen door Zilveren Kruis
Verstuur je mening
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Annuleer

Ik heb het begrepen en wil graag een reactie plaatsen.

Over keuzemenu.info
Keuzemenu.info is de website waar bezoekers het telefonische keuzemenu van tele- fonische helpdesks kunnen opzoeken. Een klantenservice bellen is niet altijd even prettig. Keuzemenu.info maakt het een stuk makkelijker. Door aan de hand van onze uitgeschreven telefonische keuze- menu’s naar een klantenservice te bellen, wordt u sneller met de juiste persoon doorverbonden.

Auteursrecht
De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Alle teksten en de wijze waarop deze worden getoond, vallen onder het auteursrecht of een andere wettelijke bescherming van intellectueel eigendom. De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Noch mag enige inhoud worden herplaatst op een andere website. ( Zie ook onder Disclaimer )