Over Keuzemenu.info

Keuzemenu.info is de website waar bezoekers een klantenservice telefoonnummer met de daarbij behorende telefonische keuzemenu van helpdesks kunnen opzoeken. Bezoekers die naar een klantenservice bellen zien van te voren direct welke keuze er gemaakt moet worden om met de juiste persoon in contact te komen.
Op onze website vindt u van wel meer dan 1000 bedrijven snel het telefoonnummer. Typ in de zoekbalk de naam van het bedrijf in en u vindt van het desbetreffende bedrijf meteen de belangrijkste contactinformatie! En maakt de betreffende klantenservice gebruik van een telefonisch keuzemenu dan schrijven wij deze helemaal uit.

Wat is een telefonisch keuzemenu

Bij het bellen naar de klantenservice van een bedrijf krijgt men regelmatig na een welkomstboodschap een keuzemenu te horen. Om dan met de juiste persoon te worden verbonden, moet er eerst met de toetsen van de telefoon een keuze gemaakt worden. Op www.keuzemenu.info staan van heel veel bedrijven het door hen gebruikte keuzemenu volledig uitgeschreven. Door aan de hand van een uitgekozen keuzemenu naar de servicelijn/klantenservice van een bedrijf te bellen, kunt u sneller met de juiste persoon worden verbonden. De website www.keuzemenu.info biedt daarmee voor de consument de mogelijkheid om efficiënter te bellen.

Opzoeken van een telefonisch keuzemenu

Typ de naam van het bedrijf in de zoekbalk in. Klik op het desbetreffende  bedrijf en u krijgt een pagina te zien waarop het telefoonnummer staat vermeld. Ook staan de kosten van het gesprek en indien van toepassing, de maximum gesprekskosten erbij vermeld. Als de klantenservice gebruik maakt van een keuzemenu dan schrijven wij deze keuzemenu’s uit in een handig overzicht.
Nu vooraf het volledige keuzemenu bekend is, hoeft u  bij het bellen niet meer het hele keuzemenu, met alle mogelijkheden, aan te horen. Zodra u immers in een keuzemenu terechtkomt, kunt u direct uw keuze intoetsen.
De keuzemenu’s worden door ons zelf achterhaald en in een enkel geval door een bedrijf zelf aangeleverd.

Telefoonnummer bedrijven steeds vaker onvindbaar

Steeds meer bedrijven maken het de consument steeds lastiger om het klantenservice telefoonnummer te vinden op de website. Dit zie je ook naar voren komen in de vele reviews. Consumenten, schrijven dat ze het telefoonnummer niet kunnen vinden en hun ongenoegen hierover uiten. Op deze website staan inmiddels een paar honderd telefoonnummers! Dus bent u op zoek naar een klantenservice telefoonnummer?  Met behulp van  de zoekfunctie rechtsboven aan de pagina vindt u snel het telefoonnummer dat u zoekt!

Waarom verstoppen bedrijven hun telefoonnummer?

Bedrijven zetten zich enorm in om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk gebeld wordt naar de klantenservice. Dit om kosten te besparen. Persoonlijke service is nu eenmaal duurder. Bedrijven sturen de klant om deze reden eerst aan op zelfservice. Op het moment dat deze zelfservice niet volstaat, wordt persoonlijk contact mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld het zichtbaar maken van het telefoonnummer of een contactformulier.

Hoewel consumenten steeds meer keuze hebben als het gaat om contact leggen met een organisatie of bedrijf, wordt de keuze om telefonisch contact op te nemen dus vaak moeilijker gemaakt. Niet elk bedrijf houdt er bovendien rekening mee dat de wijze waarop de klant contact wenst op te nemen ook sterk afhangt van het type vraag. Bij klachten neemt de klant liever persoonlijk contact op dan bijvoorbeeld bij het doorgeven van een wijziging. Door het telefoonnummer moeilijk vindbaar te maken ontstaat vooral ergernis bij diegenen die graag snel geholpen wil worden bij een klacht. Dit blijkt ook uit de vele reviews op onze website.

Doorverbindservice & Nummerinformatiedienst

Keuzemenu.info biedt tevens als service een nummerinformatiedienst en doorverbindservice aan. Middels deze diensten geven wij de gezochte nummerinformatie en bieden de klant de mogelijkheid direct doorverbonden te worden met de gewenste organisatie. De kosten hiervoor zijn  €0,90 cent per minuut.

Wij zijn hiermee één van de tientallen nummerinformatiediensten die de ACM (Autoriteit Consument & Markt en voorheen OPTA) tientallen jaren geleden expliciet in het leven heeft geroepen voor het leveren van telefoonnummerinformatie tegen een bepaald tarief per minuut. Wij hanteren een tarief van 90 cent per minuut (90cpm). Een tarief dat veel nummerinformatiediensten hanteren.

De ACM stelt strikte eisen en voorwaarden waaraan een nummerinformatiedienst moet voldoen en het spreekt voor zich dat wij hier ons volledig aan houden.

Hieronder een uitleg van onze doorverbindservice & nummerinformatiedienst via deze website met daarin verwerkt alle eisen van de ACM:

Bij de door ons gebruikte telefoonnummers op de website staat aangegeven dat het ons telefoonnummer is en dat wij u (anoniem) doorverbinden. Naast ons telefoonnummer staat het tarief vermeld. Wanneer er besloten wordt via ons telefoonnummer te bellen hoort de beller voordat er überhaupt wordt doorverbonden een meldtekst waarin duidelijk alle kosten van het gesprek en het doorverbonden gesprek worden gemeld. De beller heeft hiermee dus vooraf notie van de kosten en hiermee wordt de beller juist in de gelegenheid gesteld om desgewenst op te hangen. Hierna maken wij ons (nogmaals) kenbaar door een (ingesproken) melding van onze identiteit: “Keuzemenu“.
Vervolgens ontvangt de beller, voordat hij of zij verder wordt doorverbonden, van het gezochte bedrijf of organisatie het reguliere telefoonnummer. Dit via onze computer of via één van onze medewerkers. Dit is onze nummerinformatiedienst. Ook hier wordt de beller in de gelegenheid gesteld om na het ontvangen van het reguliere telefoonnummer desgewenst op te hangen. Wij zien dan ook dat veel bellers dit doen om mogelijk na ontvangst van dit telefoonnummer zelf verder contact opnemen met het gewenste bedrijf of organisatie. Indien er wél besloten wordt gebruik te maken van onze doorverbinddienst geldt het tarief dat wij aan het begin van het gesprek hebben gemeld.

Mocht u  naar aanleiding van bovenstaande informatie toch nog vragen of opmerkingen hebben, stuurt u dan een e-mail naar:

info@keuzemenu.info.