Aantal reviews 26

Hoe zijn uw ervaringen met IND?

Geef hier een cijfer

IND Contact?

Wilt u contact opnemen met het IND? Wij helpen u graag. Hieronder vindt u snel het IND Klantenservice Telefoonnummer. Daarnaast vindt u ook andere contactmogelijkheden.


Hulp bij het bellen met IND

De klantenservice van de Immigratie- en Naturalisatiedienst staat u telefonisch direct te woord, u krijgt geen keuzemenu. U wordt snel met de eerstvolgende beschikbare medewerker doorverbonden. Hieronder de welkomstboodschap die u te horen krijgt wanneer u belt.

“Dit gesprek wordt mogelijk voor coachingsdoeleinden opgenomen. This call maybe recorder for training purposes.”

“U belt met de Immigratie en Naturalisatiedienst. To continue in english press 1.”

“Welkom bij de Immigratie en Naturalisatiedienst. Bezoek voor informatie onze website www.ind.nl. U kunt hier ook online een aanvraag indienen. Wilt u een IND loket bezoeken? Maak dan en afspraak via onze online afspraken planner. op ind.nl/afspraken. Bent u al bekend bij de IND? Houd dan u uw V-nummer, verblijfsdocument of brief van de IND bij de hand. Wij kunnen geen informatie geven over een lopende procedure als de wettelijke beslistermijn nog niet is verlopen.  Kijk voor meer informatie in de ontvangstbevestiging of bezoek onze website ind.nl/termijnen. Is de beslistermijn voorbij en wacht u nog op een beslissing blijf dan aan de lijn.”


Telefonische Openingstijden

ND klantenservice is op onderstaande tijden telefonisch bereikbaar:

 • maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Vanuit het buitenland kunt u bellen met het telefoonnummer +31 88 043 04 30.

Postadres:

Immigratie- en Naturalisatiedienst
Klantinformatiecentrum
Postbus 287
7600 AG ALMELO


Wat is de IND?

De IND is de toelatingsorganisatie van Nederland. In Nederland worden alle aanvragen behandelend voor asiel, gezinshereniging, visa en andere verblijfsvergunningen. Lees voor meer informatie op www.ind.nl


Bezoek deze pagina op website van de IND voor meer contactmogelijkheden.


Contact met een andere Overheidsinstantie

Ga hiervoor naar onze overzichtspagina “Overheidsinstantie“. U vindt hier snel de belangrijkste contactinformatie inclusief de telefoonnummers.


Waarom IND bellen?

 1. Direct antwoord op al uw vragen
 2. Telefonisch regelt u al uw zaken het snelst
 3. Doorgaans worden problemen aan de telefoon sneller opgelost
 4. Als u persoonlijk contact prefereert
 5. Voor al uw vragen waar u meteen een antwoord op wilt
 6. In geval van dringende zaken

Contactdetails

 1. IND telefoonnummer

 2. www.ind.nl

Reviews

Hoe zijn uw ervaringen met IND klantenservice? Laat hier een review achter

Keuzemenu.info - Klantenservice telefoonnummers met keuzemenu
Gemiddelde beoordeling:  
 26 reviews
 by Janet

Ik heb hetzelfde probleem, heeft iemand een oplossing om wel contact te leggen?

 by Ver

IND gebeld, eerst 20 minuten in de wacht dat het lang duurt, daarna met melding dat ik nummer 6 4 3 2 in de rij ben, dan ineens een andere toon die 10 minuten over gaat en daarna wordt er gewoon opgehangen. Lekker!

 by Gertjan

Ik probeer de hele dag de IND te bellen. Telefoon gaat 5x over, daarna houdt het op. IND is onbereikbaar!

 by Marie louise

Ik probeer al.vanaf 30 juli 2018 de IND te bellen ..krijg je te horen ..al.onze medewerkers zij bezet ..egaal of je om 9 uur belt of welk tijdstip je ook probeerd ..een zeer slechte zaak waar ik geen waardering voor heb ..ook al zend je een email om dit op een andere manier op te lossen ..dit wordt ook niet beantwoord ..

 by Samil Celem

Dit is echt waardeloos heb het gevoel dat het een loze nummer is en dat er gewoon niemand is. Heb nu een week lang op verschillende tijdstip gebeld en er word niet opgenomen denk dat ik maar naar Ind loket op stap ben benieuwd wat zij te zeggen hebben. Van mij geen waardering. En die ene waardering geef ik omdat je verplicht ben

 by B Y

Wacht nu 16 minuten... vorige keer 30 min gewacht werdt er opgenomen en gelijk weer opgehangen wat een kut service...

 by Giovanna

Wat een slechte klantenservice zeg! Het is gewoon onmogelijk om hier iemand aan de lijn te krijgen. De eerste 5 minuten dat je wacht krijg je nog een bandje te horen met de melding dat iedereen 'zo ontzettend druk is', en daarna kun je 10 15 of 30 minuten wachten, er komt toch niemand. Waardeloze instantie!

 by n.a

ik bel met spoed! graag zo snel mogelijk telefoon opnemen

 by Zafer kenger

Geachte medewerkers ind ik zauw över aanvraag nog geen brief ontvangen kennen Julie asteblieft mij zo spoed stuuren AUB dank u wel geroetjes van

Famielie

Z Kenger

 by wr loer

na een half uur bellen nog steeds geen contact.

ik heb wel een comp. maar moet (IND bepaald dit) in mijn geval tel. contact maken

 by Piet

probeer al 3 weken de IND te bereiken. mail word niet op gereageerd. via telefoon is het ook drama na 5 dagen op verschillende tijd stippen gebeld maar geen gehoor. vandaag zelfs 2 uur aan de lijn gehangen. niks.

kan nu begrijpen dat mensen radeloos worden.

 by Hans van den Berg

Probeer een afspraak te maken voor een gesprek met iemand van de IND te Utrecht. Moet via dit nummer. Wanneer is het Sint-Juttemis?

 by anton

bel tweede dag al, geprobeerd op diverse tijdstippen, 10-15 minuten aan de lijn, je hoort alleen dat de lijn bezet is. hoe zou je ze kunnen bereiken? bij ind loket kan je ook niet terecht voor gewone zaken of vragen alleen als je documenten wilt ophalen

 by Mo

Goedemiddag allemaal,probeer al 2wkn ind telefonisch te berijken krijg ik en antwoord aparaat elke x niet normaal van zo en belangerijke instant ie die niet bereikbaar is echt slecht geregeld daar.

 by Jasper

Probeer ze al 2 weken te bellen op verschillende dagen en tijdstippen, nog niemand aan de telefoon gehad. Belachelijk dat zo'n instantie zo slecht bereikbaar is.

 by O S

Meerdere malen IND proberen te bereiken, wat best noodzakelijk is, kreeg steeds te horen dat IND op dit moment niet bereikbaar is en dat ik dit op een ander tijdstip moet proberen, hele slechte service!!

 by Klant

Gewoonweg niet bereikbaar......

 by Jansen

IND al 4 dagen op verschillende tijdstippen proberen te bellen maar ze zijn onbereikbaar!

 by Charlotte

Werkelijk onbegrijpelijk dat een instantie als de IND, waar beslissingen worden gemaakt die iemand's hele leven kunnen beinvloeden, gewoon doodleuk dagenlang NIET telefonisch bereikbaar is. "We kunnen U op dit moment niet te word staan, prober het later nog eens". Echt waardeloos.

 by m de vries

3 keer gebeld op donderdag en vrijdag ook na 30 minuten wachten geen verbinding met medewerker.

 by Nicki

'Wij zijn op dit moment niet bereikbaar, probeer het op een later tijdstip nogmaals'. En dit al dagenlang, tijdens hun eigen openingstijden!! Waardeloos

 by S

Vreemd het nummer van de IND is niet in gebruik! Is er een ander nummer bekend?

 by s. t.

nummer is niet in gebruik...

 by Graham Read

Niets mis mee,beter ontvangen als bij de DUO=Dienst Uitvoering Onderwijs.

 by burggraaf

probeer al dagen de ind te bellen niet berijkbaar best wel frustrend.

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Welke ervaringen heeft u met IND klantenservice?

warning Let op! U bezoekt momenteel de website keuzemenu.info. Uw mening komt dan ook niet terecht bij IND zelf. Hiervoor dient u rechtstreeks contact met IND op te nemen.

 • Mijn reactie wordt geplaatst op deze website (keuzemenu.info)
 • Laat hier niet uw persoonlijke gegevens zoals, telefoonnummer, adres of emailadres achter
 • Mijn reactie wordt niet doorgestuurd naar IND klantenservice en wordt ook niet gelezen door IND
Verstuur je mening
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Annuleer

Ik heb het begrepen en wil graag een reactie plaatsen.

Over keuzemenu.info
Keuzemenu.info is de website waar bezoekers het telefonische keuzemenu van tele- fonische helpdesks kunnen opzoeken. Een klantenservice bellen is niet altijd even prettig. Keuzemenu.info maakt het een stuk makkelijker. Door aan de hand van onze uitgeschreven telefonische keuze- menu’s naar een klantenservice te bellen, wordt u sneller met de juiste persoon doorverbonden.

Auteursrecht
De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Alle teksten en de wijze waarop deze worden getoond, vallen onder het auteursrecht of een andere wettelijke bescherming van intellectueel eigendom. De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Noch mag enige inhoud worden herplaatst op een andere website. ( Zie ook onder Disclaimer )