Aantal reviews 32

Hoe zijn uw ervaringen met OV-chipkaart? Geef hier een cijfer

OV-Chipkaart Contact

Wilt u graag in contact komen met de OV-chipkaart klantenservice en bent u hiervoor op zoek naar het telefoonnummer? Het kan soms lastig zijn om dit nummer snel te vinden. Wij helpen u graag. Hieronder vindt u meteen het juiste telefoonnummer. Ook vindt u een overzicht van het telefonisch keuzemenu. Zo ziet u direct welke optie uit het menu het beste past bij het antwoord op uw vraag. Dit kan u helpen om sneller in contact te komen met de juiste medewerker voor uw specifieke vraag. 

icon-tel-clock Telefonische openingstijden
 • Maandag

  07.00 - 21.30 uur

 • Dinsdag

  07.00 - 21.30 uur

 • Woensdag

  07.00 - 21.30 uur

 • Donderdag

  07.00 - 21.30 uur

 • Vrijdag

  07.00 - 21.30 uur

 • Zaterdag

  10.00 - 16.00 uur

 • Zondag

  10.00 - 16.00 uur

Waarom OV-chipkaart bellen?

 1. Direct antwoord op al uw vragen
 2. Telefonisch regelt u al uw zaken het snelst
 3. Doorgaans worden problemen aan de telefoon sneller opgelost
 4. Als u persoonlijk contact prefereert
 5. Voor al uw vragen waar u meteen een antwoord op wilt
 6. In geval van dringende zaken

Contactdetails

 1. OV-chipkaart telefoonnummer

 2. www.ov-chipkaart.nl

Snel door het telefonisch Keuzemenu

Bij het bellen met de klantenservice hoort u voorafgaand aan het keuzemenu de volgende informatie:

"Welkom bij de klantenservice OV-chipkaart. Blijf alsjeblieft aan de lijn. Je wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Wist je dat je een kaart die verlopen is ook via onze website kunt vernieuwen. Ga hiervoor naar www.ov-chipaart.nl. Een persoonlijke Ov-chipkaart kan nu niet via de telefoon  aangevraagd. Ga naar www.ov-chipkaart.nl/aanvragen of haal een aanvraagpakket op bij de servicebalie.  Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, volgt nu een keuzemenu met daarin 4 opties." 

 • Toets 1

  Is jouw OV-chipkaart met pasfoto verloren of gestolen

 • Toets 2

  Heb je een vraag over het studentenreisproduct

  • 1

   Heb je een vraag over het koppelen of het ophalen van je studentenreisproduct? kies 1

  • 2

   Heb je een vraag over het stopzetten van je studentenreisproduct? Kies 2

  • 3

   Heb je een vraag over je recht op studiefinanciering of het recht op het studentenreisproduct? Kies 3

  • 4

   Heb je een andere vraag? Kies 4

 • Toets 3

  Heb je een vraag over een gemiste check-in of check-uit

  • 1

   Heb je in de afgelopen 15 dagen een check-in of check-out gemist en is deze nog niet zichtbaar op www.uitcheckgemist.nl

  • 2

   Heb je langer dan 15 dagen gelden vergeten in- of uit te checken en is deze nog niet zicht baar op www.uitcheckgemist.nl

  • 3

   Heb je een andere vraag

 • Toets 4

  Heb je een andere vraag

Hoe het werkt?

Gebruik de toetsen van uw telefoon…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 * 0 #

Aantal reviews 32

Hoe zijn uw ervaringen met OV-chipkaart? Geef hier een cijfer

Waarom bellen met OV Chipkaart?

 1. Uw pas is verloren of gestolen en u wilt dit snel doorgeven
 2. Voor het opzeggen van uw OV-Chipkaart
 3. Uw pas is verlopen en er staat nog saldo op

Meer over deze Klantenservice OV-Chipkaart

De medewerkers  staan u graag te woord bij vragen, advies, en of hulp bij problemen. Bijvoorbeeld als uw kaart gestolen is of als u deze verloren bent, of als u vergeten bent in- of uit te checken. Indien u reist met bus, metro of tram dient u altijd,  en dus ook bij overstappen in- en uit- te checken. Voor informatie over NS of specifieke trajectinformatie kunt u terecht bij uw ov-bedrijf. Wanneer u vergeten bent in of uit te checken of dit was niet mogelijk dan wordt het instaptarief ingehouden. Is dit bij u het geval en wilt u hierover meer informatie? Dan kunt u ook terecht bij NS of op www.ov-chipkaart.nl/restitutie. Belt u vanuit het buitenland? Hieronder staan de telefoonnummers: Goed om te weten: de nummers kloppen zoals vermeld. U hoeft de landcode niet te vervangen voor +31.

 • België +32 2 808 15 24
 • Duitsland +49 30 30 80 81 70
 • Luxemburg +35 22 787 25 35

Meer over Ov-chipkaart

Met de OV-chipkaart reist u gemakkelijk en snel met het openbaar vervoer door heel Nederland. U kunt hiermee gebruikmaken van de trein, bus, metro, tram en in sommigen gevallen de veerpont. De OV-chipkaart is een persoonsgebonden kaart, die u kunt opladen met saldo of een abonnement. Zo hoeft u niet steeds losse kaartjes te kopen. Ook zijn er diverse kortingsmogelijkheden beschikbaar, zoals het Dal Voordeel abonnement of het studentenreisproduct. Voor vragen over uw OV-chipkaart kunt u terecht bij de klantenservice. Op deze pagina vindt u het telefoonnummer met de bijbehorende opties van het telefonisch keuzemenu. 

Contact met een andere Overheidsinstantie

Ga hiervoor naar onze overzichtspagina "Overheidsinstantie". U vindt hier snel de belangrijkste contactinformatie inclusief de telefoonnummers.

Reviews

Hoe zijn uw ervaringen met OV-chipkaart klantenservice? Laat hier een review achter

Keuzemenu.info - Klantenservice telefoonnummers met keuzemenu
Gemiddelde beoordeling:  
 32 reviews
 by A vd Windt

Heel slecht bereikbaar.kan reishistorie niet opvragen nodig voor declaratie werk.
App werkt ook niet
Cijfer 1

 by Verbaal

Ik ben uren bezig geweest in een woud van informatie om in een cirkel terecht te komen voor het invullen van de koppelcode. Ik kom dan op een onbeschermde site.

 by Willy

Had het liefst geen ster gegeven. De mensen aan de telefoon verstaandlecht en spreken slecht nederlands.
Ze hebben mijn 40 euro niet terug gestort.Ook zou men mij terug bellen dit is ook niet gebeurd. Kortom een hele slechte ervaring met jullie
Schaam je dood en laat de mensen cursus nederlands doen.

 by Zophie

Ik ben niet zo handig met overzetten etc. De medeweker had engelengeduld met mij en heeft mij stap voor stap meegenomen om een nieuwe kaart aan te vragen en alles over te zetten. Was een gezellig gesprek.

 by Mamoun

10+

 by Bart

Verschrikkelijke service tot zo ver. Wacht al twee maanden op een oplossing voor een probleem met mijn abbonnoment. Wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Al 7 uur aan de telefoon gezeten met ze over hetzelfde probleem.

 by michiel

nummer onbereikbaar.

 by ina

boos Een week geleden heb ik gebeld dat ik de ov chip kaart van mijn moeder wil opzeggen ivm haar overlijden.

en dar de opzeg brief naar mijn adres moet.Dit is dus niet gebeurd, de brief is naar haar ouder adres gestuurd. gelukkig heeft de nieuwe bewoner de brief aan een buurvouw gegeven die mijn telefoon nummer had en op die manier heb ik hem gekregen. Tijdens het eerste telefoon gesprek moest ik dingen steeds herhalen. Slechte service van de klanten service. Het had ook kunnen gebeuren dat de bewoner de brief had weggegooid.

 by Janny

Ik ben prima geholpen. Ik had een lastige vraag en de medewerker heeft me heel duidelijk, geduldig en respectvol geholpen.Prima gedaan! Ik ben zeer tevreden.

 by Paula

Plaatsen

 by Anoniem

Heel slechte behandeling van klacht, je kunt niet communiceren omdat alles heel moeilijk wordt gemaakt.

 by Anoniem

Als je een ander soort probleem opgelost wilt zien gaat dat je niet lukken. Al 5 contactformuleren ingevuld. Geen juiste service. Website alleen bereikbaar voor 7.00 uur s’ morgens en na 21.30 uur in de avond. In de tussentijd krijg je no reply terug. Als je antwoord krijgt op een verzendformulier met een wedervraag kun je deze niet meer terugsturen want je krijgt weer no reply. Dus weer opnieuw een ellenlange lijst lijst invullen. Je wordt naar de ING bank gestuurd voor teruggave geld, kortom bloedzuigers. Foto’s van bankafschriften zijn te groot voor in het bestand, gemaakt met telefoon of iPad.. Het wordt je gewoon onmogelijk gemaakt om je geld terug te krijgen. Dit is typisch iets voor radar. De telefoniste beantwoord je vraag als een robot, emotieloos. Hoe boos kunnen ze je maken !! Onderaan keuzemenu info kun je je mening geven dit was ook weer slecht te vinden. Hopeloos gewoon allemaal !

 by Deters

Een waardeloos service center begrijpen niets ga eerst maar in de leer

 by Christi

Nadat we uiteindelijk te woord werden gestaan door een slecht verstaanbare overzeese telefoniste werden we vooral niet geholpen. Ze deed haar best ons niet te snappen, gaf ons te kennen de website niet goed gelezen te hebben en ontweek elke gerichte oplossing. En dat alles op een denigrerende toon, om kippenvel van te krijgen. Deze klantenservice van OVchipkaart is eigenlijk niet te omzeilen als je wat gedaan wil krijgen, balen, wat een macht heeft zo een telefoniste. Kortom we zijn niet geholpen!!!

 by Boos

Heb ik net gedaan maar zie niets terug . Klanten service noemen ze dat ! Vreet eerst eens een woordenboek op !

 by Boos

Wat een ongelovelijke slechte service . Sommige kun je amper verstaan door hun gebrekkige nederlands . Tig .keer doorverwezen worden omdat ze niet weten naar welke afdeling ze je moeten dturen ( waarschijnlijk IQ van een kip ) en dan nog geen oplossing kunnen geven . Duurt dan ook nog een paar dagen zodat je je dan nog een extra boete aan je reet krijgt. Het zijn gewoon een stelletje oplichters. Halen geld van je rekening terwijl dat totaal onterecht is . Een automatische incasso .tetwijl je vrij reizen heb . En je dan een boete geven omdat je je EIGEN GELD laat tdrugsturen. Wat een stelletje oichters zeg. Wordt tijd dat ze niet meer de enige zijn die de OV regelen . Dan konden ze van mij in stront zakken.

)

 by gelul

HEEEEL IRRITANT DIT !! nog nooit zo'n slechte klantenservice gehad nr doet het niet vraag telkens om ov kaart HOE KAN IK DAT GEVEN ALS MIJN KAART KWIJT IS IRRITANT en contact formulier is echt onzin werkt niet eens

 by Peter

Men kan geen ov advies geven over de kosten van A naar B.

Ik wordt doorverwezen naar de vervoerder.

 by Maria

Erg slecht klantenservice!! Heel onvriendelijk! Geen hulp of oplossing gekregen! Waardeloos!

 by Linda

zeer slechte klantenservice. Geven verkeerde informatie

 by Tamara

Duur betalen en slechte service dat niet eens vanuit Nederland kom... Het herhalen van je achternaam na bijna elk andwoord is niet gebruikelijk in Nederland dus er wordt zowiezo gereageerd vanuit een goedkoop land... ZEER slecht

 by Niek

Ov-chipkaart durft mooie (lees: hoge) prijzen te vragen voor de producten, waarna de klantenservice ook geld kost en er heerlijk wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld uitcheckgemist.nl terwijl daar het probleem juist bij ontstaan is.

Ov-chipkaart na 4.5 jaar kapot? betaal maar 10 euro voor je "service".

Verkeerd ingecheckt? 10 euro zie je nooit weer, 50 cent per gesprek waarbij doodleuk wordt verwezen naar de website en niet eens naar je verhaal wordt geluisterd.

wat mis ik toch de normale treinkaartjes/strippenkaarten

 by Meladi

Wat een onbeschofte mensen bij de klantenservice, weten niet hoe ze met klanten om moeten gaan en dit zou een Nederlandse instelling moeten zijn er werken onervaren mensen met een zwaar accent. Triest diep triest.

 by Annemarie

Telefoniste slecht verstaanbaar duur gesprek belde over saldo ingestuurde anonieme chipkaart wat ik terug zou krijgen als ik dat uberhaupt nog terug krijg "mooie" organisatie..Zie ook 13-12 2016 verhaal v Jan zelfde ervaring waardeloos!!!

 by Cjdijkstra

Zeer slecht waardeer net op is het saldo niet bij geschreven wat nu bellen kost 0.50 cent pus je kosten vind het een schandalig systeem dieven zijn het

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Welke ervaringen heeft u met OV-chipkaart klantenservice?

warning Let op! U bezoekt momenteel de website keuzemenu.info. Uw mening komt dan ook niet terecht bij OV-chipkaart zelf. Hiervoor dient u rechtstreeks contact met OV-chipkaart op te nemen.

 • Mijn reactie wordt geplaatst op deze website (keuzemenu.info)
 • Laat hier niet uw persoonlijke gegevens zoals, telefoonnummer, adres of emailadres achter
 • Mijn reactie wordt niet doorgestuurd naar OV-chipkaart klantenservice en wordt ook niet gelezen door OV-chipkaart
Verstuur je mening
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Annuleer

Ik heb het begrepen en wil graag een reactie plaatsen.

Over keuzemenu.info
Keuzemenu.info is de website waar bezoekers het telefonische keuzemenu van tele- fonische helpdesks kunnen opzoeken. Een klantenservice bellen is niet altijd even prettig. Keuzemenu.info maakt het een stuk makkelijker. Door aan de hand van onze uitgeschreven telefonische keuze- menu’s naar een klantenservice te bellen, wordt u sneller met de juiste persoon doorverbonden.

Auteursrecht
De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Alle teksten en de wijze waarop deze worden getoond, vallen onder het auteursrecht of een andere wettelijke bescherming van intellectueel eigendom. De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Noch mag enige inhoud worden herplaatst op een andere website. ( Zie ook onder Disclaimer )