Aantal reviews 62

Hoe zijn uw ervaringen met NS? Geef hier een cijfer

NS Klantenservice Contact

Als u op zoek bent naar het telefoonnummer van de Nederlandse Spoorwegen (NS), hoeft u niet langer verder te zoeken. Onze website biedt u een eenvoudige en snelle manier om het telefoonnummer van de NS te vinden. Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn om het juiste nummer te vinden op de website van de NS of via zoekmachines, daarom bieden wij deze informatie op een duidelijke manier op onze website. Daarnaast hebben we ook het telefonisch keuzemenu voor u uitgeschreven, zodat u sneller doorverbonden kunt worden met de juiste medewerker voor uw vragen of problemen. Dit bespaart u tijd en frustratie tijdens het bellen met de NS.

icon-tel-clock Telefonische openingstijden
 • Maandag

  00.00 - 23.59 uur

 • Dinsdag

  00.00 - 23.59 uur

 • Woensdag

  00.00 - 23.59 uur

 • Donderdag

  00.00 - 23.59 uur

 • Vrijdag

  00.00 - 23.59 uur

 • Zaterdag

  00.00 - 23.59 uur

 • Zondag

  00.00 - 23.59 uur

Waarom NS bellen?

 1. Voor verloren voorwerpen
 2. voor het wijzigen van uw abonnement
 3. voor het opzeggen van uw abonnement
 4. Voor vragen over geld terugvragen als u vergeten bent uit te checken
 5. voor het wijzigen van persoonlijke gegevens
 6. voor vragen over Mijn NS

Contactdetails

 1. NS telefoonnummer

 2. www.ns.nl

Snel door het telefonisch Keuzemenu

Of u nu informatie wilt over een specifieke trein, wilt weten hoe laat uw trein vertrekt of problemen heeft met een kaartje, wij zorgen ervoor dat u snel en efficiënt in contact kan komen met de NS. Onze website is gemakkelijk te gebruiken en biedt u de informatie die u nodig heeft op een duidelijke manier. Hieronder de welkomsttekst die u te horen krijgt bij het bellen en het telefonisch keuzemenu, bespaar tijd en frustratie tijdens het bellen.

"Welkom bij NS klantenservice. To continue in English press 5."

 • Toets 1

  Heeft u vragen over uw abonnement, NS-flex, OV-fiets, fietsenstalling of een van onze acties

  • 1

   Wilt u een abonnement kopen, wijzigingen doorgeven of opzeggen of heeft u een vraag met betrekking tot NS-Flex

  • 2

   Heeft u vragen over de Spoordeelwinkel, E-tickets of een van onze acties

  • 3

   Heeft u vragen over OV-Fiets of NS-Fiets

  • 4

   Heeft u een vraag over het gebruik van uw abonnement

  • 9

   Om terug te keren naar het hoofdmenu

 • Toets 2

  Bent u vergeten in- of uit te checken, of heeft u een financiële vraag

  • 1

   Bent u vergeten in- of uit te checken

  • 2

   Wilt u restitutie vanwege vertraging

  • 3

   Heeft u van ons een factuur ontvangen of heeft u vragen over de betaling

  • 9

   Om terug te keren naar het hoofdmenu

 • Toets 3

  Heeft u vragen over uw saldo, automatisch opladen of het aanvragen van een vervangende OV-chipkaart

  U wordt doorverbonden met een medewerker van de klantenservice OV-Chipkaart

 • Toets 4

  Bent u iets verloren, heeft u iets gevonden of heeft u een andere vraag

  • 1

   Bent u iets vergeten in de trein of heeft u iets gevonden

  • 2

   Heeft u een vragen over het reizen met de trein of de stations-faciliteiten

  • 3

   Heeft u een vragen over onze website NS.nl of uw persoonlijke omgeving ‘mijnNS’

  • 4

   Voor alle overige vragen

  • 9

   Om terug te keren naar het hoofdmenu

Hoe het werkt?

Gebruik de toetsen van uw telefoon…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 * 0 #

Aantal reviews 62

Hoe zijn uw ervaringen met NS? Geef hier een cijfer

NS Klantenservice | Meer informatie

Heeft u een vraag aan NS en wilt u liever persoonlijk iemand spreken, of snel antwoord op uw vraag bel dan tijdens de openingstijden met de klantenservice. NS klantenservice helpt u graag bij hulp of als u advies nodig heeft. Op de website van de NS vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Wilt u persoonlijk contact en of snel het een en ander regelen dan kunt u op diverse manieren contact opnemen met NS. Hieronder de mogelijkheden op een rijtje:

Telefonisch is de klantenservice snel en altijd bereikbaar. U betaalt hiervoor uw gebruikelijke belkosten. Deze zijn afhankelijk van uw provider. Het juiste telefoonnummer staat hierboven vermeld in het grijze venster.

Chat: Dagelijks van 7:00 tot 23:00 uur kunt u chatten met een medewerker.

Social Media: U kunt uw vragen ook stellen via Twitter en Facebook.

Voor klachten kunt uw gebruik maken van een online formulier op de website van de NS.

Waarom zoeken reizigers contact met NS

Er zijn verschillende redenen waarom klanten / reizigers contact zoeken met de klantenservice van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Een van de belangrijkste redenen is om informatie te verkrijgen over treinen, bijvoorbeeld vertrektijden, vertragingen en verbindingen.

Een andere reden waarom er contact gezocht wordt met de klantenservice is om problemen te melden met kaartjes of abonnementen. Dit kan gaan over verloren kaartjes, foutieve afschrijvingen of problemen met de OV-chipkaart.

Soms moeten klanten / reizigers ook hulp zoeken bij het plannen van een reis of bij het gebruik van bepaalde diensten zoals de NS International of NS Flex. De klantenservice van NS staat dan klaar om te helpen met technische ondersteuning.

Tenslotte, soms willen klanten gewoon een aankoop doen of verlengen van hun abonnement en willen dan contact opnemen met de klantenservice voor meer informatie.

Kortom, er zijn veel redenen waarom klanten contact zoeken met de klantenservice van de NS. Of het nu gaat om informatie, problemen of technische ondersteuning, de klantenservice staat altijd klaar om te helpen. En het fijnste is dat u het telefoonnummer van de NS en het telefonisch keuzemenu eenvoudig kunt vinden op deze website zodat u snel in contact kunt komen met de Nederlandse Spoorwegen

Extra informatie over de Nederlandse Spoorwegen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) is de grootste spoorwegmaatschappij van Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1938 en is sindsdien verantwoordelijk voor het vervoer van reizigers en goederen over het spoor in Nederland.

NS heeft een uitgebreid netwerk van treinverbindingen, met meer dan 4000 treinen per dag die rijden over het spoor. De NS vervoert dagelijks ongeveer 1,2 miljoen reizigers en heeft meer dan 4000 medewerkers in dienst.

NS heeft als doelstelling om het vervoer in Nederland comfortabeler, duurzamer en toegankelijker te maken voor reizigers. Hierbij wordt er gewerkt aan verdere verbetering van de dienstverlening, zoals de inzet van nieuwe treinstellen, uitbreiding van het aantal treinritten, en verbetering van de klantenservice.

NS heeft een groot aandeel in de Nederlandse markt van vervoer en is een belangrijke speler in het realiseren van een duurzamere vervoersinfrastructuur. En zoals bekend is NS bezig om elektrisch te rijden en heeft het als doel om in 2030 helemaal elektrisch te rijden.

Daarnaast is de NS blijvend bezig om de klanttevredenheid te verhogen door de verbetering van de dienstverlening, de kwaliteit van de treinen en een goede bereikbaarheid van de klantenservice.

Reviews

Hoe zijn uw ervaringen met NS klantenservice? Laat hier een review achter

Keuzemenu.info - Klantenservice telefoonnummers met keuzemenu
Gemiddelde beoordeling:  
 62 reviews
 by Harold

Ongelooflijk, een kwartier aan hjet bandje gezeten. Dat is pas service!!!!

 by Berjo

Lange wachttijd, geen probleem. I kreeg een snel -en duidelijk- antwoord op mijn vraag. Top sevice!

 by Boze-klant-onterecht-geld-twijt

Onlangs is er onterecht meerdere malen 20,- afgeschreven. Is inmiddels opgelopen naar €60,- als je haast hebt en per ongeluk aan de verkeerde kant van het poortje incheckt (bij de uitcheck). Heb naar de NS gebeld en kreeg een vriendelijke dame aan de lijn die mij doodleuk vertelde dat ze er niets aan kunnen doen. Ook bij de OV-website heb ik het geprobeerd terug te halen maar dan zegt hij dat het niet klopt en verwijderd dit automatisch! ... daar gaan mijn €60,-De klantenservice van owel OV als NS is belachelijk en ik vind dit pure diefstal. Ik ga nooit meer met openbaar vervoer! Al moet ik 30km fietsen (ja dat doe ik echt) Voor mij is de tijd van NS voorbij. Niet meer voor mij!

 by Simone

NS boete 78 eu onrechte gekregen en vervolgens contact opgenomen met Service Point NS die vertelde me zelf dat de boete niet terecht was ,dus dezelfde moment een nieuwe uitdraai van de vervoersbewijs gekregen ,enkel omdat de barcode niet goed leesbaar was boete voor geldige betaalde vervoerbewijs van NS de klantenservice telefonisch ook mij hetzelfde medegedeeld dat mijn boete kwijtgescholden gaat worden en ik vroeg om een bevestiging van ons gesprek NS medewerkster via telefoon wilde dit niet en verzekerde mij dat het goed ging komen zodra de factuur op mat was ik hen klantenservice diende weer te bellen en het laten kwijtschelden.Wat krijg ik van NS telefonisch te horen?Wij kunnen niet uw boete kwijtschelden.Ik vindt dit geen service noch de boete terecht .Ik heb een geldig betaalde vervoersbewijs enkel de barcode niet goed uitgeprint is me boete opgelegd.En dit voor een goedkope treinticket die ik aangeschaft had van Kruidvat die verzilverd is en geldig was.Nou NS bedankt voor uw Ontspoorde Service en Boete van 78 voor uw voordelige Kruidvat dure verzilver truc. Bij de NS zijn ze en handelen ze egoïstisch en machts misbruikend.Ze voelen zich Onaantastbaar Machtig bij NS ,zonder goed bereikbaar.En slechte dienstverlening.

 by roen

ook ik zit al een halfuur te proberen klantenservice te bereiken. 3 verschillende nummers, en het keuzemenu draait maar door zonder dat ik ooit iemand spreek...misschien ben ik dom, maar voor domme mensen moeten juist de aanwijzingen eenvoudig zijn!

 by Linze Folkeringa

Er is ten onrechte 2 X €20 ingehouden op mijn ov chipkaart. Kreeg een vriendelijke dame aan de telefoon. Heb haar alles uitgelegd en all info gegeven. Toen viel de lijn dood. Heb daarna geen contact meer kunnen krijgen met NS klantenservice. Pffffffffff

 by L

Al dik een half uur in de wacht en nog niemand die mijn vraag kan beantwoorden! Dit is toch geen service.

 by jan

waardeloos bedrijf. Onklantvriendelijk is door dit bedrijf uitgevonden.

 by j v d Berg

4x NS gebeld krijg keuze menu en toets 2, maar het keuze menu blijft maar doorgaan ,en geen contact.

waar zijn wij toch mee bezig is dit klantvriendelijkheid van NS , dan is dit ver te zoeken.

Kost alleen maar geld en een hoop ergenis

 by Spijkerman

Ik snap niet waarom ik op een OP DATUM verlopen kaart ( waar nog geld op staat) kon reizen.Het is geen PASPOORT! De vervagende kaart kreeg ik niet per post. Nieuwe kaart aangevraagd dat duurt nu al week.

Net gebeld duurt nog minstens 5 dagen..

Een paspoort aanvragen gaat sneller!!

Graag een reactie!

 by Hofman

Lukt niet om een mens te spreken. Eerst allerlei keuzemenu's doorgeworsteld, en vervolgens hoor je "al onze medewerkers zijn in gesprek".

Gewoon knudde.

 by Ronaldinus

Om toch een toe lichting te geven hoe pak je iets terug van de NS als mensen familie heeft in het buitenland vraag dan als ze met de trein gaan dat ze de retour ticket naar je toesturen per post want dan reis je veel goedkoop want hier betaal je de provisie bij waarin de NS bekent staat.Klanten servies zeggen dat niet want ik wil er niets mee te maken hebben om-dat het je meer dan geld kost.

 by Liesbeth

Tevergeefs heel lang gewacht op contact.

Kosten gemaakt met 0 resultaat!

 by Jetje

Prima geholpen door zeer vriendelijke dame :-). Hoefde ook niet lang te wachten door dit overzicht van het keuzemenu..

 by N. Looy

Ik heb vandaag vier x gebeld met de klantenservice. Iedere keer kwam ik in een verkeerd menu. Voor vragen over een factuur toets drie. Dat deed ik en vervolgens moest ik minuten lang wachten. Ook op mijn vraag duurde het antwoord erg lang en werd ik in de wacht gezet. Ze konden me niet verder helpen en moest me melden via keuze 2 en dan 3 bij een andere dienstverlening die hopelijk antwoord had. Dit hele geintje heeft mij ruim 15 euro gekost!!! Werkelijk schandalig en dan ook nog een verkeerd keuzemenu hanteren!!! Op deze manier word zelfs een vraag over een gekregen factuur extra doorberekend. Ik had een onduidelijke factuur van 75 euro en daar kan ik nu ruim 15 euro belkosten bij optellen. Geeeeen stijl maar vooral geeeen service!!

 by WHW

Wel even moeten wachten, maar daarna een erg vriendelijke medewerkster aan de lijn die alles prima regelde en duidelijk uitleg gaf.

 by michel Reulings

Waarom moeten we de klantenservice bellen meet een duur 0900 nummer

 by J.Leliveld

Het moet een 0800 nummer worden. Klantenservice......aan me hoela. Kost je veel geduld en geld. Ik wilde alleen doorgeven dat in het blad spoor op pagina 18 geen foto van Rotterdam staat in dat artikel. Echt heel slordig. Gr. JTW.Leliveld.

 by L.Hendrickx

En 1 ster is nog te veel. Niet voor de juffrouw van de klantenservice, maar voor de voorlichting van NS. Het blijkt nu dat ik jarenlang niet volledig heb kunnen profiteren van de samenreiskortting. Je moet nl. voor een retourkaartje op de automaat aangeven dat je 2 kaartjes nodig hebt. Dit wordt niet aangeven op de automaat. Ook heeft nog nooit een conducteur hier iets over gezegd. Ik dacht altijd dat ik voor die hele dag 40 procent korting had.

 by de jong

belachelijk lange wachtijd voor dat je iemand aan de telefoon krijgt . heb maar opgehangen; wie denken wel dat ze zijn ?

 by Annie de jong

de wachttijden zijn veel te lang.

degene die ik aan de lijn heb gehad vond ik erg gehaast overkomen .

niet erg fijn

keuze menu kan ook wat beter.

verder is de ns prima met andere afhandel zaken.

 by Henk

Ik hang nu reeds 20 minuten aan de lijn te wachten tot een medewerker klaar is met zijn/haar boterham pindakaas. Heb internationale treintickets gekocht (dus betaald) maar geen mail ontvangen. Ook de chatfunctie van NS werkt niet in het weekend. Het is een schrale bedoening. Wellicht kan de nieuwe regering verandering brengen in het juk van het treinvaartmonopolie.Fijn weekend, Henk

 by Dortie

Prima geholpen door vriendelijke dame die ook nog een ander nummer doorgaf voor het geval dat ik extra hulp nodig had.

 by K. de Kok

Ik heb ±4 minuten met de telefoon in mijn hand gezeten alvorens ik iemand te spreken kreeg.

Ik heb een valse e-mail ontvangen van NS klantenbalie omtrent gratis treinkaartjes

Nergens een waarschuwing van de NS te vinden.

Het enige antwoord was: " We zijn er mee bezig".

 by A

Slecht geholpen door een medewerker van de klantenservice. Totaal geen begrip vanuit NS.

Pagina 1 van 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Welke ervaringen heeft u met NS klantenservice?

warning Let op! U bezoekt momenteel de website keuzemenu.info. Uw mening komt dan ook niet terecht bij NS zelf. Hiervoor dient u rechtstreeks contact met NS op te nemen.

 • Mijn reactie wordt geplaatst op deze website (keuzemenu.info)
 • Laat hier niet uw persoonlijke gegevens zoals, telefoonnummer, adres of emailadres achter
 • Mijn reactie wordt niet doorgestuurd naar NS klantenservice en wordt ook niet gelezen door NS
Verstuur je mening
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Annuleer

Ik heb het begrepen en wil graag een reactie plaatsen.

Over keuzemenu.info
Keuzemenu.info is de website waar bezoekers het telefonische keuzemenu van tele- fonische helpdesks kunnen opzoeken. Een klantenservice bellen is niet altijd even prettig. Keuzemenu.info maakt het een stuk makkelijker. Door aan de hand van onze uitgeschreven telefonische keuze- menu’s naar een klantenservice te bellen, wordt u sneller met de juiste persoon doorverbonden.

Auteursrecht
De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Alle teksten en de wijze waarop deze worden getoond, vallen onder het auteursrecht of een andere wettelijke bescherming van intellectueel eigendom. De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Noch mag enige inhoud worden herplaatst op een andere website. ( Zie ook onder Disclaimer )