Aantal reviews 40

Hoe zijn uw ervaringen met Essent?

Geef hier een cijfer

Wat is het Telefoonnummer van Essent?

Heeft u een vraag aan Essent en wilt u liever persoonlijk iemand spreken, of snel antwoord op uw vraag dan kunt u het beste bellen. Op deze pagina vindt u snel het Klantenservice Telefoonnummer. Om het bellen met de energieleverancier makkelijker te maken, staat het telefonisch keuzemenu volledig uitgeschreven. Zo weet u van tevoren welke optie het beste past bij het antwoord op uw vraag en heeft u sneller contact met de juiste telefoniste.

Tip! Indien u uw klantnummer bij de hand houdt, kan de medewerker u sneller helpen. Als u contact opneemt in verband met een verhuizing houdt u uw dan uw meterstanden bij de hand. Naast het telefoonnummer vindt u op deze pagina ook andere contactinformatie en overige contactmogelijkheden. Veel zaken kunt u ook online regelen via Mijn Essent of via de App.

icon-tel-clock Telefonische openingstijden
 • Maandag

  08.00 - 18.00 uur

 • Dinsdag

  08.00 - 18.00 uur

 • Woensdag

  08.00 - 18.00 uur

 • Donderdag

  08.00 - 18.00 uur

 • Vrijdag

  08.00 - 18.00 uur

 • Zaterdag

  09.00 - 13.00 uur

Waarom Essent bellen?

 1. Hoe geef ik mijn meterstanden door?
 2. Hoe geef ik mijn verhuizing door?
 3. Wanneer krijg ik mijn jaarrekening?
 4. Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen in Mijn Essent?
 5. Hoe zeg ik mijn contract op?
 6. Voor energiebesparende adviesvragen
 7. Om snel een wijziging door te geven

Contactdetails

 1. Essent telefoonnummer

 2. www.essent.nl

Het telefonisch keuzemenu

Meldtekst: "Welkom bij het servicenummer van Essent. We helpen je graag vandaag. Je hebt de berichten over stijgende energieprijzen vast gezien. Veel klanten bellen ons en dat begrijpen we. Hierdoor kan het langer duren voordat je ons aan de lijn krijgt. Wil je een ander contract? Voor de meeste klanten geldt dat de tarieven op je huidige contract vaak veel lager zijn dan de actuele energietarieven. Je zit goed als je vaste tarieven hebt en de einddatum van je contract nog niet is bereikt. Of als je een maandelijks opzegbaar contract hebt. Heb je andere vragen blijf dan aan de lijn. Antwoorden op veel gestelde vragen vind je op www.essent.nl/klantenservice. Dit gesprek kan worden opgenomen voor kwaliteitsdoeleinden.

Toets na de piep jouw klantnummer in gevolgd door een hekje. Jouw klantnummer bestaat uit 9 of 10 cijfers. (Als u 2 keer geen klantnummer intoetst, dan komt u vanzelf in het keuzemenu.)

 • Toets 1

  Wil je onze producten aanschaffen, vergelijken of je contract verlengen

 • Toets 2

  Wilt je een verhuizing om meterstanden doorgeven

 • Toets 3

  Bel je voor een wijziging van je termijnbedrag of je gegevens

 • Toets 4

  Heb je een vraag over je factuur of betalingen

 • Geen keuze

  Voor overige vragen blijf aan de lijn

Hoe het werkt?

Gebruik de toetsen van uw telefoon…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 * 0 #

Aantal reviews 40

Hoe zijn uw ervaringen met Essent?

Geef hier een cijfer

Alles over deze Klantenservice

Bij vragen helpt de klantenservice van u natuurlijk graag en snel verder. Op de Klantenservice Contactpagina kan er direct gekozen worden uit zelfservice of persoonlijk contact.  Zo wordt een klant die weinig tijd niet eerst gedwongen allerlei vragen en antwoorden te doorlopen om pas aan het eind van de rit het telefoonnummer te zien. Dit wordt als prettig ervaren. Hieronder de aangeboden contactmogelijkheden op een rijtje.

Telefoon: Via een 0900-nummer is de klantenservice met ruime openingstijden makkelijk en snel bereikbaar. U betaalt uw gebruikelijke kosten. Deze belkosten zijn afhankelijk van uw provider.

Twitter: Via Twitter beantwoord de klantenservice heel snel al uw vragen over energie.

Facebook: Essent is ook te bereiken via Facebook. Tijdens openingstijden wordt er binnen enkele uren gereageerd.

Meer info over Essent

Essent is een energiebedrijf van het Duitse energieconcern Innogy dat elektriciteit en gas levert aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland en België. Essent is opgericht in 1999 en voorziet inmiddels een paar miljoen huishoudens van elektriciteit en gas. Alle stroom  is 100 % groen en wordt volledig opgewekt door windmolens uit diverse windparken in Nederland. Windmolens zijn een belangrijke bron voor duurzame energie. Essent biedt ook andere energiegerelateerde producten aan. Bijvoorbeeld zonnepanelen om energie te besparen, verwarming of isolatie voor een energiezuinige woning.  Om aardgas te verminderen biedt Essent nu ook biogas.

Contact met een andere Energieleverancier?

Bent u op zoek naar het telefoonnummer van een andere energieleverancier? Vind op onze overzichtspagina de telefoonnummers  van alle Energieleveranciers van Nederland.

Reviews

Hoe zijn uw ervaringen met Essent klantenservice? Laat hier een review achter

Keuzemenu.info - Klantenservice telefoonnummers met keuzemenu
Gemiddelde beoordeling:  
 40 reviews
 by paul

Kan ik niet geven ben al dagen bezig om in contact te komen met klantenservice.

 by ES

Opzeggen voor je moeder als ze naar een verzorgingshuis gaat blijkt keurig door de chatrobot begrepen te worden, toch wordt je verwezen naar telefonsich contact met een medewerker. Alleen ligt hun nummer er al dagen uit. Waarom kan dit dit simpelweg via de site?

 by Droog

Ik ben al twee weken bezig om mijn verhuizing on-line door te geven, maar het lukt nog steeds niet

 by H.J.Klee

Bellen vanujt buitenland lukt niet en da's niet prettig als je 50/50 in Nl en Frankrijk woont.

 by Hetty

Waarom kan je niet later in de avond bellen

Als je overdag werkt

Je kan maar tot zes uur bellen maar

 by wim eurlings

Dat zo'n slechte in dit mobiele tijdperk mogelijk. Misbruik van machtspositie.

 by Nellie

Al heel lang bij Essent. Nooit problemen gehad !

 by J.Albers

Geen wachttijd en een bijzonder vriendelijke en behulpzame medewerkster aan de telefoon!

Probleem meteen opgelost! Dank daarvoor!

 by Klant esssenr

Altijd goede service, duidelijk en netjes. Nog nooit problemen mee gehad, dus ook geen reden om over te stappen.

Aanbieding aangeboden gekregen bij mijn nieuwe contract en het jaar erop is er netjes € 220,- op mijn rekening gestort. Veel mensen zetten alleen hun klachten op deze site, maar een positief bericht is ook wel eens goed!

 by Reza

Essent is dikke oplichter

Liefe mensen Andere energiebedrijven zoeken erzijn genoeg bedrijven die goedkoop en betere service hebben dan essent

 by Schilders

Ben er vorig jaar december in getuind zit nu nog op mijn geld te wachten.

Nooit terug gekregen de 100 euro!!!OPLICHTERSZOOTJE>

 by Pheifer

Telefonisch moeilijk bereikbaar ( duur!! ) en tijdens een gesprek werd de verbinding plots verbroken. Ben benaderd voor een nieuw contract met gratis ?? slimme thermostaat. Die blijkt niet helemaal gratis. Wanneer die niet precies op mijn combiketel matcht moet ik € 70,00 tot €170,00 bijbetalen. Ik houd het mooi bij het oude.

 by k stoffers

ik heb nooit iets ontvangen van essent ik wou accceptgiro en 250 euro nooit een uitleg dan hoor ik net dat ik voor 5 jaar vastzit ik ben 83 jaar ik zoek diegene die mij bij essent heeft ge holpen pierrre jansing maar ook dat is niet mogelijk ik wil graag de boeken terug !!!!!!!!!!!!!!!!! DIT IS OP EEN COMPUTER GESCHREVEN

 by Marcus H.

er zou een eind moeten komen aan deze kapitalistische aandeelhouderseconomie en de privatiseringen, zo zouden ook alle energiebedrijven genationaliseerd moeten worden, door een sociale en socialistische politiek en overheid, zonder winstmotief ! Nu wordt door rechts neo liberaal beleid de ontwikkeling naar nachtwakerstaten als dwangbuis opgelegd. Nu wordt de dienst uitgemaakt door machtsconcentraties die door centralisering van de macht plus monopolisering -- zoals ook kenmerkend is voor het energiewezen -- de belangen van een volk ondergeschikt gemaakt aan het kapitalistisch belang van een politieke en economische elite.

 by Hans

Ik werd benaderd door een misleider van Essent, Essent wilde mij als trouwe klant een cadeau geven, maar dit bleek geen cadeau, maar een speciale thermosstaat, die zij zouden betalen, en waardoor mijn cv ketel automatisch zal aangaan ook wanneer ik niet thuis ben, zo heb ik niets meer zelf in de hand en essent kan hier nog meer aan verdienen, want de kosten hiervoor zouden e 400,- bedragen, dus niks cadeau, wel pure misleiding en oplichterij.en nog meer geld voor de aandeelhouders , hij loog ook nog over de hoogte van mijn gasverbruik, die veel hoger zou zijn , dan ik zelf heb vastgesteld.of worden hier te hoge standen genoteerd van gas dat je nooit hebt verbruikt ?

Ik houd zelf alles goed bij.

 by driss el maslouhi

essen is een oplichter en een kip dief alleen maar steel van de burgers mijn cijfer is groot 0

 by lilly van horck

net contact gehad met Essent over nieuw af te sluiten energiecontract, duidelijke keuzemenu's, snel doorverbonden, duidelijke uitleg, mooi contractje weer voor vijf jaar onder de pannen zonder toeters of bellen

ook uitgelegd gekregen dat je bij contractbreuk boete moet betalen, logisch toch.

en de telefoonkosten vielen ook nog mee!

 by van der staaij

moeilijk contact te krijgen. dan als particulier en zzp (ook nullen!) betaal je voor contact 0,35 cent (is ca. 77 cent van een gulden, die te laag is gewaardeerd dus zeg maar een gulden) plus belkosten, bedrijven hoeven die 0,35 cent echter NIET te betalen!

grote bedrijven worden groter met alle voordeeltjes van overheid en grootgrutters, de gewone mens wordt gemilimeterd en straatarm. armoede in nederland, de gewone man in de uitverkoop.

 by Cramer van den Bogaart

Allereerst op Mijn Essent geen telefonisch kontakt kunnen krijgen. Vervolgens via klantenservice 0900-1550 verbinding gehad waar je vervolgens, zonder iemand gesproken te hebben, gewoon weer uitgegooid wordt. Weinig motiverend om klant te blijven bij zo'n bedrijf. Wel zit ik nog met een tweetal vragen.

 by Tamara

Maanden geleden een contract afgesloten om te vergelijken en 1 dag later weer afgezegd.. het was bij de media markt dus had een bon van 175 euro gekregen die heb k speciaal laten blokkeren... nu na inmiddels al 5 x in de winkel geweest te zijn... word k steeds van het kastje naar de muur gestuurd en dat ik die 175 euro moet betalen... ben er ondertussen wel klaar mee ... hele slechte service

 by kim

Ik heb meerdere wijzigingen doorgegeven en dit verliep zonder problemen.

De wachttijd was zeer kort en de telefoniste zeer vriendelijk, discreet, duidelijk en snel.

Ik ben al vele jaren zeer tevreden met essent en heb totaal geen klachten!!!!

 by Menke

Website met teveel informatie. Zeer klantonvriendelijk: geldwolven, telefoonkosten 0.35 cent/minuut.

 by Dorothe

telefonisch direct geholpen en goed afgehandeld!

 by 9

meteen iemand aan de lijn en meteen geholpen en de beloofde mail werd direct verstuurd en ontvangen.

 by Procee

contact zien krijgen met Essent is een regelrechte crime. Ik geef er geen cijfer voor want voor deze en andere bedrijven geldt alleen de eigen plukregels. Service? Nooit van gehoord. Dat is iets van vroeger.

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Welke ervaringen heeft u met Essent klantenservice?

warning Let op! U bezoekt momenteel de website keuzemenu.info. Uw mening komt dan ook niet terecht bij Essent zelf. Hiervoor dient u rechtstreeks contact met Essent op te nemen.

 • Mijn reactie wordt geplaatst op deze website (keuzemenu.info)
 • Laat hier niet uw persoonlijke gegevens zoals, telefoonnummer, adres of emailadres achter
 • Mijn reactie wordt niet doorgestuurd naar Essent klantenservice en wordt ook niet gelezen door Essent
Verstuur je mening
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Annuleer

Ik heb het begrepen en wil graag een reactie plaatsen.

Over keuzemenu.info
Keuzemenu.info is de website waar bezoekers het telefonische keuzemenu van tele- fonische helpdesks kunnen opzoeken. Een klantenservice bellen is niet altijd even prettig. Keuzemenu.info maakt het een stuk makkelijker. Door aan de hand van onze uitgeschreven telefonische keuze- menu’s naar een klantenservice te bellen, wordt u sneller met de juiste persoon doorverbonden.

Auteursrecht
De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Alle teksten en de wijze waarop deze worden getoond, vallen onder het auteursrecht of een andere wettelijke bescherming van intellectueel eigendom. De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Noch mag enige inhoud worden herplaatst op een andere website. ( Zie ook onder Disclaimer )