Aantal reviews 65

Hoe zijn uw ervaringen met CBR?

Geef hier een cijfer

CBR Contact?

Wilt u Contact opnemen met het CBR en bent u op zoek naar het telefoonnummer? Op deze pagina vindt u meteen het CBR klantenservice Telefoonnummer. Als u belt krijgt u een keuzemenu te horen. Na uw keuze wordt u automatisch doorverbonden met de juiste afdeling. Alle opties van dit menu vindt u hieronder in een overzicht. Een handige hulp. Zo weet u van tevoren welke optie het beste past bij u vraag aan het CBR en zo heeft u ook direct de juiste persoon aan de lijn. Het is handig om uw Burgerservicenummer bij de hand te houden. In een aantal vragen kan ernaar gevraagd worden. Wilt u op een andere manier contact opnemen met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen? U vindt op deze pagina naast het telefoonnummer ook overige contactgegevens.

icon-tel-clock Telefonische openingstijden
 • Maandag

  09.00 - 17.00 uur

 • Dinsdag

  09.00 - 17.00 uur

 • Woensdag

  09.00 - 17.00 uur

 • Donderdag

  09.00 - 17.00 uur

 • Vrijdag

  09.00 - 17.00 uur

Waarom CBR bellen?

 1. Voor het maken van afspraak voor een verplicht cursus 'alcohol of gedrag'
 2. Voor het maken van afspraak voor een verplicht onderzoek alcohol of drugs
 3. Voor het maken van afspraak voor een verplicht onderzoek medisch of rijvaardigheid
 4. Voor het bespreken van mogelijke bezwaar of beroep

Contactdetails

 1. CBR telefoonnummer

 2. www.cbr.nl

Het telefonisch keuzemenu

Bij het bellen met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen hoort u eerst onderstaand welkomstboodschap

‘Welkom bij het CBR. Dit gesprek kan worden opgenomen voor onder andere trainingsdoeleinden. Om u beter van dienst te kunnen zijn verzoeken u een keuze te maken uit de volgende 6 mogelijkheden.’

 • Toets 1

  Voor vragen over de Gezondheidsverklaring, verwijzing en rijtest

 • Toets 2

  Voor vragen over het theorieexamen auto - motor of bromfiets

 • Toets 3

  Voor vragen over het praktijkexamen auto - motor of bromfiets

 • Toets 4

  Voor vragen over de verplichte cursus of het verplichte onderzoek

 • Toets 5

  Voor vragen over recreatievaart

 • Toets 6

  Voor vragen over beroepsexamens, vaarbewijzen, code 95 en het T-rijbewijs

Hoe het werkt?

Gebruik de toetsen van uw telefoon…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 * 0 #

Aantal reviews 65

Hoe zijn uw ervaringen met CBR?

Geef hier een cijfer

Alles over deze Klantenservice

Op de service-pagina op de website van het CBR vindt u veel informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Selecteer op deze pagina een onderwerp en u ziet  direct alle informatie omtrent het gekozen onderwerp. Heeft de informatie u onverhoopt niet verder geholpen, dan kunt u desgewenst meteen feedback hierop geven. Zo helpt u de klantenservice te verbeteren. Wilt u liever persoonlijk contact?  Dat kan. Hieronder alle contactmogelijkheden op een rijtje.

Telefoon: Via een 088-nummer is de klantenservice makkelijk en snel bereikbaar. Een 088-nummer is in Nederland een telefoonnummer van een bedrijf, dat niet geografisch gebonden is aan één bepaalde regio. U betaalt voor het bellen met dit nummer uw gebruikelijke belkosten. Bij uw provider kunt u precies navragen hoeveel u betaalt voor het bellen met een vast nummer via uw mobiel of via uw vaste telefoon. Verblijft u het buitenland belt u dan  +31 88 227 77 00

Mailen Vragen en of opmerking kunt u ook mailen. Dit kan via diverse contactformulieren op de website.

Meer over het CBR

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zet zich met meer dan 1600 professionals dagelijks in voor een veilig en mobiel Nederland. Om er voor te zorgen dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer neemt het CBR verkeerstentamens af. Daarnaast beoordeelt het CBR ook of een bestuurder van een gemotoriseerd voertuig geestelijk en lichamelijk in staat is om veilig te rijden en aan het verkeer kan deelnemen. Zo moet er voor de rijopleiding een Gezondheidsverklaring worden ingevuld. Verder beoordeelt het CBR de vakbekwaamheid van professionals in de sector transport en logistiek. Het CBR is opgedeeld in 4 secties te weten, Theorie, Rijvaardigheid, Rijgeschiktheid en CCV. Het hoofdkantoor is gevestigd te Rijswijk en er zijn 21 CBR locaties in Nederland waar het theorie-examen kan worden afgelegd. Op het gebied van alcohol en verkeer legt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen educatieve maatregelen op. Ten slotte wordt op het gebied van verkeersveiligheid wordt nauw samengewerkt met een aantal partners zoals BOVAG, FAM en VRB. Wilt u contact opnemen met CBR? Voor snel antwoord op uw vraag kunt u doorgaans het beste bellen. Op deze pagina vindt u snel het telefoonnummer met de openingstijden en het telefonisch keuzemenu.

Contact met een andere Overheidsinstantie

Ga hiervoor naar onze overzichtspagina "Overheidsinstantie". U vindt hier snel de belangrijkste contactinformatie inclusief de telefoonnummers.

Reviews

Hoe zijn uw ervaringen met CBR klantenservice? Laat hier een review achter

Keuzemenu.info - Klantenservice telefoonnummers met keuzemenu
Gemiddelde beoordeling:  
 65 reviews
 by van Kilsdonk

Tot nu toe altijd snel en goed geholpen.

 by D

Alleen maar in de wacht gestaan 9 minuten

 by leo

ben na 6min al heel vriendelijk geholpen en duidelijk begrijpbaar houden zo

 by Luc

Kutzaak ballentent

 by Wilma

Geen cijfer, wat een onbeschofte lui. Als je een gewone vraag stelt wordt je als betalende burger genegeerd. Dit kan niet. Wil graag mijn geld terug omdat bij 10 lullige vragen je niet alleen 37 euro wordt afgetroggeld maar ook 80 euro voor een medische verklaring via een Arbo arts. De telefoon werd er nota bene gewoon opgegooid door de medewerker. Onlangs begrepen dat ex minister Pechtholt orde op zaken gaat stellen. Kan dat maar goedkomen.....

Al met al kan ik geen verlenging aanvragen van het rijbewijs en rijdt dus rond zonder geldig rijbewijs. Te zot voor woorden dat mogelijk is. En we gaan het beleven als ik wordt aangehouden, dan zien wij elkaar voor de rechter.

Klaar er mee.

 by Patrick

40 min maar u word zo snel mogelijk geholpen

Niemand gesproken

 by jan.

Wat heeft het voor zin. vanochtend de krant gelezen 15 - 8 - 2019 staat te lezen dat het een chaos is bij de CBR - gezondheidsverklaring verlengen rijbewijzen 75+. Ik denk zal eens bellen over mijn status. In mei alles opgestuurd de verklaring. bericht van CBR alles ontvangen en Oké. U moet ± 13 weken wachten. Vanochtend even gekeken op mijn CBR of er al leven in de brouwerij was. Niet dus. De telefoon genomen om de reden te horen 088-2277700, na 30 minuten u wordt spoedig geholpen de moed opgegeven. Wat een service. 27 november mag ik geen auto meer rijden volgens de wet. De autoverzekering staat niet garant en dat is logisch en dat risico neem ik dus ook niet. maar ik ben wel zwaar gedupeerd door deze chaos bij het CBR. Laat 75+ nog een jaar verlengen of totaal afschaffen die gezondheidsverklaring.

 by Robin Volders

Waarloze rotzooi bij de CBR40 min aan de telefoon en nog met niemand contact, echt BAGGER

meer dan 10 weken wachten op gezondheidsverklaring!|!!!!!

 by g smit

Ik heb op 22 januari beoordeling arts, ivm met verlenginge rijbewijs bij 75 jaar, opgestuurd, Als ik op de site kijk wordt alles 7 maart behandeld. Het is nu 21 maart. Heb al 2 keer geprobeerd te bellen. Eerste keer was na 2 uur batterij van mijn telefoon leeg. 2e keer heb ik na bijna 3 uur de verbinding, waar een ogenblik geduld svp wordt gezegd, maar verbroken. Ik heb niet een ogenblik maar bijna een hele dag geduld gehad. Ik heb een ster gegeven, maar eigenlijk zou het 5 sterren in de min moeten zijn!

 by Albertje Nienhuis-Naber

Snel doorverbonden, correct geholpen. Goedkeuringsbrief niet ontvangen, wordt opnieuw verzonden.

 by jaap

ik probeer het CBR telefonisch te bereiken vm. 1x 20 min. wachttijd, 2x nm. onbereikbaar.

Volgende dag,, wij kunnen u op dit moment niet te woord staan.In de brieven van het CBR is vermeld,, heeft u vragen, u kunt ons ook bellen, ons telefoonnr. is enz. enz. DUS NIET.

 by HUUB

Een 0 is nog te veel eigenlijk zouden ze een MIN 10 moeten krijgen !!

2 keer 50 minuten in de wacht !!

Wat een waardeloze instantie !!

 by Monique

Hoe moeilijk is het om je te houden aan de juiste tijdslimieten voor het vernieuwen van een rijbewijs.

Bellen, bellen en bellen.... helaas is er niemand die u kan helpen bel op een later tijdstip weer.

Wat doen ze daar, koffie drinken?? In ieder geval is er niemand die me te woord kan/wil staan. Hoe krijg je dan in hemelsnaam contact met het CBR???

Als iemand het weet, hoor ik het heel graag...

Wil je GEEN ster geven, nee zelfs dat is geen optie!! Dan maar 1 ster puur omdat anders je mening niet te lezen is op de site.

 by liesbeth

wanneer is het mogelijk cbr te bereiken? na 26x het antwoord te krijgen dat ze u niet te woord kunnen staan?? moest een 1 geven maar dat is dus absoluut niet van toepassing....

 by liesbeth

van mij een 0,0..... heb vanaf vanmorgen al 21 keer gebeld en telkens krijg ik te horen dat ze mij niet te woord kunnen staan en dan wordt de verbinding verbroken. ambtenaren werken sneller!!!

 by Jacob

Bij het CBR wordt zeer Inefficiënt gewerkt. Ik wordt verwezen naar een medisch specialist, terwijl het rapport van de medisch specialist al een maand bij het CBR ligt!

Wanneer ik hierover bel, moet ik 1,5 tot 2 uur wachten voor ik iemand aan de telefoon krijg.

Deze medewerkers zijn onvriendelijk, onbegripvol, onwillig en doen alsof deze gang van zaken bij het CBR volkomen normaal is.

Wees als CBR eens eerlijk, erken dat het een grote puinhoop is. Dat geeft meer begrip dan deze arrogante houding!

 by Shannon

Ik kan hier zo niet bij met mijn verstand. Ik heb al zo vaak gebeld en ook uren in totaal in de wachtrij gestaan. Jongens ik wil een rijbewijs halen, ik mag afrijden. Iedereen wacht op het CBR. door eerlijk te zijn op mijn gezondheidsverklaring ben ik nu weken, maanden al aan het wachten.ik kan wel janken om dit bedrijf. het interesseert ze geen ene reet!!!!!

 by ben bruil

Verlening rijbewijs aangevraagd, getest. Onbegrijpelijke brief ontvangen,

2x 45 min in de wacht geen contact.

Waardelooos zooitje.

 by bbbbb

klotenzooi

 by Mevr Verboon

Wat een waardeloze instantie 2 keer in de wacht gestaan van een uur.Niemand gesproken Krijg brieven thuis dat ik nog steeds geen medische keuring heb gedaan.Ik heb het al 4 weken geleden op gestuurd, ingevuld door mijn arts.Via internet ook een probleem.Als ik de riviews lees is het een hele slechte organisatie ,en lopen we tegen de zelfde problemen op.Jammer dat deze mails niet doorgestuurd worden naar het CBR. Het is pure machtsmisbruik Klantenservice ??????

 by Simone

Waardeloos. Wacht al 8 weken op me verklaring sta al een 36 minuten in de wacht!, dit is toch niet normaal voor een klantenservice.

 by Lucas

Ik zit al 40 minuten in de wachtHeerlijk

 by Co Hartman

Geen rapportcijfer. Heb meerdere malen gebeld, maar begin niet eens aan die lange wachttijden. Het zijn niet eens ambtenaren, maar ze werken denk ik wel zo. Zou binnen vijf dagen bericht krijgen. Ik ben nu ruim een maand verder. Schande dat je geen email kunt sturen. En de directeuren maar dik verdienen en verder niets doen. Het is gewoon een administratiebedrijf, dat moet toch er wel voor kunnen zorgen dat feilloos verloopt. Tip: neem meer mensen aan, want met die prijzen die er worden gevraagd moet dat makkelijk winst opleveren

 by Andries

Waanzin ten top. Het wereldrecord bellen zojuist verbeterd. Er wordt gewoonweg niet opgenomen. Als dit representatief is voor de rest van dit CBR, ga ik me toch zorgen maken. Ik vind dat deze troep moet worden opgeruimd. Ik vind dit ruiken naar machtsmisbruik. Hier is zeker sprake van geen zin hebben in je werk. Mijn rapportcijfer is een dikke vette nul (0).

 by Jordana

Ze krijgen geen rapport cijfer waardeloos en nutteloos instantie. Heb hier al paar keer gebeld met meer dan 1.5 uur te bellen. Dacht ik bel via een andere afdeling kreeg ik na 20 min te w8 eindelijk iemand aan de lijn. Daar werd ik niet vriendelijk geholpen ik moest maar na 4 december bellen al ik nog geen brief had ontvangen. Toen had ik gezegd dan bel ik weer met een andere afdeling want ik ben het wachten zat en dat kost mij tijd energie en geld krijg je als antwoord dat zal ik hier doorgeven dan wordt u niet geholpen en dat noem je klantvriendelijk CBR. En er werken 60 mensen bij het CBR en niemand die geholpen wordt na 20min bellen en ik heb ook 40 euro voor zn kut formulier betaald en nu is mijn rijbewijs verlopen omdat CBR achterstanden heeft. Ik heb 3 kinderen en ik moet zo spoedig mogelijk mijn rijbewijs verlengen. CBR neem nou die telefoon op doe hier wat aan er zijn heel veel mensen die hier aan ergeren.

Pagina 1 van 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Welke ervaringen heeft u met CBR klantenservice?

warning Let op! U bezoekt momenteel de website keuzemenu.info. Uw mening komt dan ook niet terecht bij CBR zelf. Hiervoor dient u rechtstreeks contact met CBR op te nemen.

 • Mijn reactie wordt geplaatst op deze website (keuzemenu.info)
 • Laat hier niet uw persoonlijke gegevens zoals, telefoonnummer, adres of emailadres achter
 • Mijn reactie wordt niet doorgestuurd naar CBR klantenservice en wordt ook niet gelezen door CBR
Verstuur je mening
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Annuleer

Ik heb het begrepen en wil graag een reactie plaatsen.

Over keuzemenu.info
Keuzemenu.info is de website waar bezoekers het telefonische keuzemenu van tele- fonische helpdesks kunnen opzoeken. Een klantenservice bellen is niet altijd even prettig. Keuzemenu.info maakt het een stuk makkelijker. Door aan de hand van onze uitgeschreven telefonische keuze- menu’s naar een klantenservice te bellen, wordt u sneller met de juiste persoon doorverbonden.

Auteursrecht
De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Alle teksten en de wijze waarop deze worden getoond, vallen onder het auteursrecht of een andere wettelijke bescherming van intellectueel eigendom. De inhoud van deze website mag niet voor commerciële doeleinden worden gekopieerd. Noch mag enige inhoud worden herplaatst op een andere website. ( Zie ook onder Disclaimer )